Engineering voor de Uitbreiding Bercomex


Voor Erwemka Holding BV is Bouwkundig Adviesburo Schagen, samen met Breddels Architecten, bezig met de engineering voor het project Uitbreiding Bercomex BV. De uitbreiding bestaat uit de nieuwbouw van de productiehal (witte deel) aan de Verlengde Lageweg te Hoorn.

Overzicht nieuw en bestaand bercomex - Breddels Architecten

Afbeeldingen door Breddels Architecten.

Over de Uitbreiding Bercomex BV

Bercomex BV is gevestigd in Hoorn en is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van machines voor het verwerken van snijbloemen. Bercomex BV helpt haar klanten door met behulp van de modernste technieken snijbloemen effectief te verwerken en bossen. Daarvoor kunnen ze standaard oplossingen leveren maar ook volledig opmaat gemaakte hightechsystemen. Om de groeiende vraag aan te kunnen heeft Bercomex BV er voor gekozen een nieuwe productiehal te laten bouwen. Een deel van de productiehal wordt uitgevoerd met een zogenaamde sheddak, waardoor een open ruimte ontstaat met veel natuurlijk licht. In de hal komt een groot aantal kranen te rijden, die aan de shedkapconstructie hangen. Hierdoor heeft Bercomex BV straks een efficiënte materiaaldoorvoer tot haar beschikking.  Het bestaande kantoor krijgt een opknapbeurt en wordt van binnen gerenoveerd.

Sheddak

Een Sheddak is een dakvorm waarbij het dak uit meerdere vlakken en nokken wordt gevormd. Dit type dak wordt ook wel zaagdak of zaagtanddak genoemd. In het verleden werden dit type daken vaak toegepast op lange fabriekshallen. De nokken zijn op oost-west gericht en de vlakken liggen op noord-zuid. De opstaande vlakken, op het noorden gericht, waren voorzien van vele ramen waardoor de gehele hal gelijkmatig verlicht werd. De Sheddaken werden voor het eerst grootschalig toegepast in de mechanische weverijen van Engeland. Meer lezen?

Engineering voor de Uitbreiding Bercomex BV

De werkzaamheden voor Bouwkundig Adviesburo Schagen bestaan uit de totale engineering van de Uitbreiding Bercomex BV. Hiertoe behoren met name de constructieberekeningen en –tekeningen van de onderbouw (fundering, beganegrondvloer en heipalen) en hoofddraagconstructie van de bovenbouw (stalen raamwerken met geprefabriceerde betonvloeren en industriële daken)

We beginnen altijd met het opzetten van het constructief voorontwerp, waarna het definitieve constructieontwerp en als laatste het technische ontwerp volgen. Tot onze werkzaamheden behoren ook het coördineren van de werkzaamheden die door derden verricht worden. Ten slotte kan zelfs de staalconstructie uitvoeringsgereed worden uitgewerkt door onze staaltekenaars.

Bij Bouwkundig Adviesburo Schagen steven wij er altijd naar om samen met de klant te werken aan een economische en duurzaam constructie.  De functie van de bedrijfsruimte staat bovenaan en wordt doorgevoerd tot in de detaillering van de constructie.

Uitbreiding Bercomex impressie - Breddels Architecten

Afbeeldingen door Breddels Architecten.

Geïnteresseerd?

Wilt u ook weten wat Bouwkundig Adviesburo Schagen voor uw, uitbreiding, verbouwing of nieuwbouw kan betekenen? Neem dan gerust contact met een van onze medewerkers op.

.