Over ons


De gerealiseerde projecten in de portfolio van SAS BV in Schagen zijn indrukwekkend, zowel qua aantal als qua aanzien. Van complexe staalconstructies tot geavanceerde industriële (energie)installaties, in en buiten Nederland, het zijn allemaal resultaten om trots op te zijn. Betrokken 3D-modelleurs en engineers leggen daar in Schagen de basis voor. Met (detail)berekeningen, bestek- en werktekeningen en projectengineering-services. We doen graag waar we goed in zijn en dat doen we bij voorkeur beter dan wie ook.

Vanuit die ambitie richtte Heine Lageveen onze onderneming in 1996 op. Hij was ervan overtuigd dat hij de bouw- en constructiewereld vanuit een eigen bedrijf en met zijn eigen, bevlogen aanpak meer waar voor zijn geld kon bieden. Heine geeft nog steeds als meewerkend voorman leiding aan SAS BV. Twee principes liet hij nooit los: altijd beter willen zijn en plezier blijven beleven aan je werk.

Alles voor de klant

Ons bedrijf begon als specialist in staalbouw. Vandaar de naam SAS – Staalbouwkundig Adviesbureau Schagen. De startfase overtrof de verwachtingen dankzij nuchtere succesfactoren: hard werken, korte lijnen en reactietijd, alles voor de klant. De specialisten van SAS BV zijn hoog opgeleid en hebben het échte vak geleerd op de werkvloer. Met beide benen op de grond. Die elementaire praktijkervaring verklaart onze feeling met de uitvoering. We weten waar opdrachtgevers tegenaan lopen en wat improviseren en produceren is.

De no-nonsense aanpak en betrokkenheid sloegen niet alleen aan in de staalbouw, maar ook in andere bouw- en constructiedisciplines. Staal-, beton- of houtconstructies, we zetten er met evenveel enthousiasme, expertise en commitment onze tanden in. Met een scherp oog voor uitvoeringseisen, wet- en regelgeving en kostenefficiency en met geavanceerde 3D- en datatechnologie als motor.

SAS BV – 5 pijlers voor een onderscheidende aanpak

  1. Ervaren en gedreven denkers/doeners, geworteld in de uitvoeringspraktijk.
  2. Korte lijnen, vaste en rechtstreekse contacten, korte reactietijd.
  3. Geavanceerde 3D- en datatechnologie.
  4. Scherpe tariefstelling dankzij lage overhead.
  5. Specialisten die hun klant- en resultaatverantwoordelijkheid kennen en nemen.

Goed werk verkoopt zichzelf

SAS BV werkt voor opdrachtgevers waarmee de relatie ver teruggaat. Nieuwe contacten ontstaan meestal ‘op aanbeveling van’. Een beter bewijs voor de stelling dat degelijk en eerlijk vakwerk zichzelf verkoopt, bestaat niet. De vaste kern van onze engineeringpraktijk bestaat uit tien gedreven professionals, adviseurs, constructeurs en projectbegeleiders. We vullen onze staf geregeld aan met jonge 3D-modelleurs en ambitieuze mbo/hbo-studenten die op een stageplaats meedraaien op eigen projecten. Maar we willen niet ‘te groot’ worden, want we houden van korte lijnen en eigenaarschap.

Medewerkers van team SAS bv

SAS BV waardeert medewerkers om wie ze zijn en wat ze kunnen

Als werkgever is SAS BV een rots in de branding. Onze medewerkers blijven zitten waar ze zitten, of komen snel terug nadat ze het uit nieuwsgierigheid ergens anders hebben geprobeerd. SAS BV biedt continuïteit, een inspirerende werkomgeving met respect voor vakkennis en individuele kwaliteiten (en eigenaardigheden), en een open, informele werksfeer.

Bij SAS BV word je gewaardeerd om wie je bent en wat je kunt, niet om de functie die op je visitekaartje staat. Je krijgt de ruimte om je werk naar eigen inzicht in te richten, binnen werktijden die jou passen. Wie kiest voor SAS BV weet dat klanten op ons bouwen, stelt eer in zijn werk en neemt zijn verantwoordelijkheid.