HBO stage – 3D modelleur / constructeur


He HBO’er opzoek naar een uitdagende stage plaats? Lees dan even deze vacature voor HBO stage constructeur / 3D modelleur door en wie weet kan je bij ons aan de gang en schuif je iedere vrijdag aan bij de snack lunch.

Herken je jezelf in het onderstaande profiel of wil je hier aan werken, dan zoeken wij jou!

Volg jij op het moment een HBO opleiding bouwkunde, civiel technische of werktuigbouwkunde en wil je graag stage lopen bij een bedrijf waar je zelfstandig met behulp van krachtige 3D software uiteenlopende projecten gaat uitwerken? Je werkt nauw samen met je begeleider en adviseert architecten, constructeurs, bouwbedrijven en opdrachtgevers. Met als einddoel een 3D model en hoofdberkenring aan te leveren voor het project van de klant.

Tijdens je opleiding heb je kennis opgedaan van het berekenen van bouwkundige constructies in beton, staal en hout. Funderingsontwerp en berekeningen ben je ook al mee in aanraking gekomen. Je hebt een collegiale, positieve instelling en neemt graag het initiatief. Daarnaast hou je ook van een lekker snack lunch op z’n tijd 🙂

SAS bv

Hard werken, korte lijnen en reactietijd, alles voor de klant! Projectontwikkelaars, aannemers en architecten vragen SASbv om hun expertise en knowhow van project-engineering, berekeningen en tekeningen van bouwconstructies. Met specialistische 3D-software ontwerpen de constructeurs en modelleurs kleine en gigantische bouwwerken en berekenen ze elke constructie tot in de kleinste details.

HBO stage constructeur / 3D modelleur voorbeeld van een project
Constructie van de Box Velsen Noord

Hoeveel kracht komt er te staan op verbinding X? Hoe wordt het pand belast? Hoe lang moet het gebouw meegaan? Welke fundering ligt er al of moet er komen? Wat is de gemiddelde windkracht en richting op locatie? Veel voorkomende vragen die jij gaat beantwoorden en vertalen naar een constructie die perfect aansluit bij de wensen van de klant. Hierbij wordt je ondersteund door je stagebegeleider en kan je altijd de hulp inroepen van een van de ervaren medewerkers van het SASbv team.

3D Software en de constructeur

De 3D-software is een grote hulp bij het oplossen van de complexe som en de uitdagingen, maar uiteindelijk moet de persoon die ermee werkt het rekenproces heel goed beheersen en begrijpen. Daarom ben jij als stagiaire constructeur, in dat opzicht, absoluut de sterkste schakel. Daardoor moet altijd kritisch blijven en logisch nadenken over het eindresultaat.

HBO stage constructeur / 3D modelleur voorbeeld van een gerealiseerd project van SASbv
Ontwerp van de Box Velsen Noord

Als stagiaire bij SASbv ga je aan de gang met de onderstaande toonaangevende 3D modelleer en rekensoftware pakketten. Na een uitgebreide instructie en interne training ga je onder toezicht van je begeleider zelfstandig met de software aan de gang om je projecten uit te werken. Bij SASbv leer je hoe het er aan toegaat in de praktijk en wat het inhoud om een 3D constructeur / modelleur te zijn.

3D modelleer software Tekla logo

volledig Nederlandstalige 3D BIM-software voor het ontwerpen en detailleren BIM modellen

Axis VM 3D engineeringssoftware logo

3D rekensoftware met koppeling naar BIM-modellen

Idea Statica 3D knop engineeringssoftware logo

3D Staal knoopverbinding ontwerp software voor gelaste en geboute verbindingen

Naast deze 3D software pakketen ga je ook aan de gang met de 2D rekensoftware van Technosoft.

Technosoft de 2D rekensoftware voor constructieve ingenieursbureaus, architecten, tekenbureaus, maar ook aan betonfabrieken, bouwbedrijven, staalbouw en de overheid.

Wat bieden wij je als HBO stage constructeur / 3D modelleur

 • Informele, platte organisatie
 • Flexibele werktijden
 • Gezamenlijke snack lunch op vrijdag
 • Diversiteit in taken en projecten.
 • Werken met moderne vaktechnische 3D software
 • Support van ervaren collega’s.
 • Persoonlijke begeleiding
 • Ruime werkplek in modern kantoor.
 • Prima bereikbaarheid met openbaar vervoer.
 • Ruime stagevergoeding
 • Werken aan echte projecten

Gestart in 1996 als teken – en rekenbureau voor staalconstructies, ontzorgt SASBV tegenwoordig het gehele bouwproces vanaf het eerste schetsontwerp tot en met de werkvoorbereiding voor leveranciers van bouwproducten.

Je gaat intensief samenwerken met…

Dirk Blaauboer
Dirk Blaauboer constructeur
Kees Langebeeke constructeur
Hielke de Jong
projectbegeleiding

Verder staan ook deze collega’s voor je klaar..

Heine Lageveen Directeur SAS bv
Heine Lageveen
directeur
Jesper Holl
Jesper Holl
Constructeur (jr)
Arjen Ligthart
Arjen Ligthart
3D Modelleur
Andre Jans
Andre Jans
3D modelleur
Jeroen Houtsma
Jeroen Houtsma
3D modelleur
Jeffrey van Look
Bouwkundige
Justin Daalder
Justin Daalder
3D modelleur
Thomek Beentjes
Thomek Beentjes
Constructeur (jr)
Alex Kampstra
3D modelleur

O ja en dan ook dit nog

Lekker elke vrijdag snacken als HBO stagiaire 3D modelleur / constructeur
Snack-lunch op vrijdag – lekker snacken @SASbv

Ben jij klaar om stage te lopen als onderdeel van ons team?

Heb je nog vragen over de vacature of is er iets niet duidelijk neem dan contact op met Heine Lageveen of Hielke de Jong.