Uitbreiding Enza Zaden – Bordessen


In samenwerking met Staalpartners hebben wij ons steentje mogen bijdragen aan de Uitbreiding Enza zaden te Enkhuizen. Naast de volledige nieuwbouw zijn we druk met tal van kleinere projecten binnen de totale uitbreiding van Enza Zaden. Niet alleen nieuwbouw maar ook het huidige kantoor en productie faciliteiten worden aangepast en uitgebreid.

 

Wie is Enza zaden

“Smaakvol en gezond voedsel. Wij zetten ons graag in hiervoor de optimale rEnza Zaden logoassen te ontwikkelen, produceren en distribueren. Producten waar de lokale markten om vragen en die geschikt zijn voor export. Dankzij onze expertise zijn onze rassen afgestemd op de grote verscheidenheid aan eisen waar ook ter wereld, of het nu marktvragen betreft of de geografische en klimatologische omstandigheden. Onze groenterassen groeien niet alleen onder de beste condities, maar ook onder uiterst schrale omstandigheden. En in alle gevallen hebben ze een hoge voedingswaarde, zijn ze een ware geur- en smaaksensatie, en in kleur en vorm een lust voor het oog. Het zijn rassen waar de consument om vraagt, waar de teler om vraagt en waar de handel om vraagt.”

 

Werkzaamheden voor de Uitbreiding Enza Zaden

In maart 2016 is Staalpartners begonnen met het monteren van de bordessen die nodig zijn voor het ondersteunen en bedienen van verschillende zadenverwerkingsmachines.

uitbreiding Enza Zaden - Bordessen 3D Tekla model

SASbv heeft het samen met Enza Zaden de bordessen ontworpen en de profilering bepaald. Voor Staalpartners mochten we de Staalwerkplaatstekeningen en montagetekeningen maken om de productie aan te sturen.

De bordessen zijn voorzien van steektrappen, stortbunkers en beweegbare hekken. De hekken moeten open en dicht kunnen om de containers met zaden op de bordessen te kunnen plaatsen zodat deze weer boven de bunker gepositioneerd kunnen worden. De stortbunkers zijn aangesloten op de verschillende zaad bewerkingsmachines. Om de hekken op afstand te kunnen bedienen heeft Enza Zaden de hulp van Ergemo Techniek ingeschakeld.

uitbreiding Enza Zaden - Bordessen detail knoop uitbreiding Enza Zaden - Bordessen montage overzicht uitbreiding Enza Zaden - Bordessen trap detail

Geïnteresseerd?

Wilt u ook weten wat Bouwkundig Adviesburo Schagen voor uw, uitbreiding, verbouwing, nieuwbouw of productieaansturing kan betekenen? Neem dan gerust contact met een van onze medewerkers op.