Uitwisselen van 3D modelgegevens – BIM


Bij SASbv maken we veel gebruik van het uitwisselen van 3D modelgegevens BIM. In opdracht van Staalpartners werken wij veel standaardhallen voor Norel Hallenbouw uit. Norel Hallenbouw heeft een groot aantal standaard hallen ontwikkeld. Dit zijn standaard bouwsystemen waarbij de klant een grote flexibiliteit ten opzichte van aanpassingen heeft. Bij SASbv werken we veel aan de Norm en Orion hallen. Als we naar de Norm-hal kijken zien we dat dit een bedrijfshal is met een hellende daklijn (ook wel zadeldak genoemd). De functie van een Norm-Hal is zeer divers. Van opslaghal of productieruimte naar complete bedrijfshuisvesting met kantoor en of woonruimte.

Logo van Norel Hallenbouw

Het 3D ontwerp

Bij Norel Hallenbouw kunt u eenvoudig via de website een 3D Ontwerp laten maken door het invoeren van een aantal belangrijke gegevens. Norel maakt dan een 3D ontwerp. Als het 3D ontwerp naar wens is en u gaat over tot koop van uw nieuwe bedrijf onderkomen, gaat SAS bv aan het werkt met het 3D model van Norel Hallenbouw. Wij maken de statische berekening en werken de productie tekening en aansturing uit. Met de productie tekening (en machine-aansturing) kan dan, onze klant,  Staalpartners de constructie produceren.

 • Montage van een Norel Hallenbouw Norm-hal
  Montage van een Norel Hallenbouw Norm-hal
  De montage van de dakspanten
 • Montage van een Norel Hallenbouw Norm-hal
  Montage van een Norel Hallenbouw Norm-hal
  Montage van de randliggers
 • Montage van een Norel Hallenbouw standaard Norm-hal
  Montage van een Norel Hallenbouw standaard Norm-hal
  De Staalconstructie staat
 • Montage van een Norel Hallenbouw standaard Norm-hal
  Montage van een Norel Hallenbouw standaard Norm-hal
  Wind en waterdicht
 • Montage van een Norel Hallenbouw standaard Norm-hal
  Montage van een Norel Hallenbouw standaard Norm-hal
  Opgeleverd en feestelijk geopend

Uitwisselen van 3D modelgegevens BIM

Norel Hallenbouw werkt alle ontwerpen uit in een 3D tekensysteem. Dit tekensysteem kan 1 op 1 samenwerken met de Tekla 3D tekensoftware van SASbv. Door het uitwisselen van de 3D informatie kan er snel en accuraat gewerkt worden, wat Norel ontwerpt zetten wij bij SASbv om in productie gegevens. De uitgewerkte gegevens sturen wij weer als 3D model naar Norel Hallenbouw ter controle. Deze manier van werken noemt men ook wel BIM. BIM is Het uitwisselen van 3D informatie tussen verschillende 3D tekensystemen.

Door de hoge mate van standaardisatie en de efficiëntie van Staalpartners kan Norel Hallenbouw zeer interessante prijsstellingen hanteren voor al haar bouwsystemen.

Dit is maar een van de voorbeelden van de praktische toepassing van het uitwisselen van modelgegevens (BIM). Veel grote projecten waar SASbv aan werkt worden ook aangeleverd in een IFC model. Voor de controle worden dan ook weer van IFC modellen gebruikgemaakt. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat “Clashes” al vroeg gesignaleerd worden. Zo kunnen doorlooptijden verkort worden en fouten en teleurstellingen voorkomen worden.

Voorbeeld Norel Tekla Model

Van ontwerp tot productietekening

Wij beheersen het proces van engineering tot en met de staalconstructie-productieaansturing. U kunt altijd gebruik maken van de kennis van onze constructeurs, bouwkundige ingenieurs en 3D staalconstructie tekenaars. Verder delen wij onze kennis en expertise graag met u om de best passende oplossing te kunnen bieden en doorlooptijden te verkorten.

Interesse?

Wilt u ook graag gebruikmaken van uitwisseling van 3D modelgegevens BIM neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst met het verkorten van doorlooptijden en het voorkomen van fouten.