Nieuwbouw Handbalvereniging VZV


Handbalvereniging Maedilon/VZV is begonnen met de nieuwbouw van een uitbreiding van de sporthal. Op vrijdag 23 februari 2018 is de eerste paal geslagen. Onder toezicht van veel belangstellenden is de eerste paal de grond in gegaan.

De nieuwbouw, op sportpark de Kogge in ’t Veld, is een uitbreiding van het huidige pand en biedt straks ruimte aan 3 indoortennisvelden, fysiotherapie en fitnessruimte. De bestaande hal krijgt een nieuw dak en een extra tribune. De goede prestaties van het Dames 1 team in de eredivisie en de goedpresterende jeugdteams zorgen voor een groeiende vraag aan trainingsruimte. Verder biedt het complex ook ruimte voor meerdere sporten en heeft een belangrijke functie voor de gemeente. Daarom is er gekozen voor de uitbreiding met een extra hal.

De Nieuwbouw VZV

Bij SAS bv hebben we het genoegen gehad om de engineering uit te voeren voor de uitbreiding van het onderkomen van handbalvereniging Maedilon/VZV.

De uitbreiding Hal 2 is een staalconstructie (100 ton) met een fundering die rust op 200 heipalen. Na de 1e paal op vrijdag 23 februari zijn er nog 199 palen te gaan voordat de fundering gestort kan worden.

De fundering is door de constructeur van SAS bv uitgewerkt en naast een duidelijke funderingstekening voorzien we ook in een groot aantal details om de wapening duidelijk weer te geven.

Voor het bereken van de stalen hoofddraagconstructie maken we gebruik van Technosoft Raamwerk. Met het 2D raamwerk programma kunnen we snel en efficiënt de constructie toetsen aan de geldende norm. De constructeur bepaal dus eerst welke profielen er nodig zouden kunnen zijn, dit is meestal de offerte fase. Daarna toetsen we de constructie middels het 2D raamwerk en wordt de hoofddraagconstructie definitief gemaakt.

Nieuwbouw VZV - Detail van de fundering en wapening
Nieuwbouw VZV stukje van de hoofdberekening

BIM model (IFC)

Bij SAS bv geloven we ook in het hergebruik van gegevens en informatie om zo de gehele bouwkolom efficiënter te laten werken. De vervolgpartij kan gebruik maken van het 3D model van SAS bv.

De constructie wordt in Tekla Structures uitgewerkt. De staalconstructie compleet met palen, fundering en betonvloeren worden gemodelleerd. Op deze manier creëren we een totaal plaatje van de constructie, wat niet alleen duidelijk beeld geeft voor onze opdrachtgevers maar ook gebruikt kan worden in de vervolg stappen binnen het bouwproces.

Door het hergebruik van informatie kunnen fouten teruggedrongen worden en doorlooptijden verkort worden. Het IFC model van SAS bv kan in een breed scale van software geimporteerd worden om zo verder uitgewerkt worden.

Nieuwbouw VZV 3D Tekla model
Nieuwbouw VZV 3D Tekla model 2

Van ontwerp tot productietekening

Wij beheersen het proces van engineering tot en met de staalconstructie-productieaansturing. U kunt altijd gebruik maken van de kennis van onze constructeurs, bouwkundige ingenieurs en 3D staalconstructie tekenaars. Verder delen wij onze kennis en expertise graag met u om de best passende oplossing te kunnen bieden en doorlooptijden te verkorten.

Interesse?

Wilt u ook graag gebruikmaken van uitwisseling van 3D modelgegevens BIM neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst met het verkorten van doorlooptijden en het voorkomen van fouten.