Geoptimaliseerde brug


Voor onze vaste klant Staalpartners heeft Bouwkundig Adviesbureau Schagen (SASbv) een volledige geoptimaliseerde brug ontworpen en uitgewerkt voor productie.

De geoptimaliseerde brug op transportDe geoptimaliseerde brug wordt geplaatst

Het ontwerp

Staalpartners kreeg het verzoek om een brug te leveren. De brug moet de walkanten van een sloot met elkaar verbinden en sterk genoeg zijn om auto’s van de ene kant naar de andere kant te kunnen laten rijden. Met deze gegevens is SASbv aan de slag gegaan en heeft de brug ontworpen en deze berekend op sterkte, stijfheid en stabiliteit.

De brug heeft een totale overspanning van 19 meter en is ongeveer 4,5 meter breed.

De geoptimaliseerde brug in de kraan

De geoptimaliseerde brug

Vanuit Staalpartners kregen wij ook het verzoek om de beschikbare voorraad staalprofielen te benutten. De tekenaar van SASbv kreeg een lijst met beschikbare profielen en lengtes en heeft dit verwerkt in het Tekla model. Sommige lengtes zijn samengestelde uit meerdere restlengtes. Hierdoor is het project al op tekenniveau geoptimaliseerd voor het productieproces en heeft Staalpartners een economische en duurzame constructie kunnen afleveren.
Dit is een van de voorbeelden van de opmaat gemaakte dienstverlening van SASbv, wij laten het tekenwerk aansluiten op uw wensen en productieproces.

 

De geoptimaliseerde brug wordt geplaatstDe geoptimaliseerde brug wordt geplaatst

Van ontwerp tot productietekening

Wij beheersen het proces van engineering tot en met de staalconstructie-productieaansturing. U kunt altijd gebruik maken van de kennis van onze constructeurs, bouwkundige ingenieurs en 3D staalconstructie tekenaars. Verder delen wij onze kennis en expertise graag met u om de best passende oplossing te kunnen bieden en doorlooptijden te verkorten.

Interesse?

Wilt u ook graag gebruikmaken van onze dienstverlening op maat neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst met het optimaliseren van het productieproces.