Trots op: Strandpaviljoen Corendon


Een project waar we als SASbv weer trots op mogen zijn is het Strandpaviljoen te Zandvoort. Ontworpen en uitgewerkt voor Corendon in opdracht van Tecso Projectrealisatie. Voor Corendon was het heel belangrijk dat het strandpaviljoen voor de Grandprix van 2020 open zou zijn en dat het paviljoen snel opgebouwd kan worden maar ook weer snel afgebroken moet zijn. Daarnaast moet alles ook modulair zijn om makkelijk opgeslagen te worden.

Strandpaviljoen Corendon bijna klaar

Korte Doorlooptijd

Eind december 2019 kregen wij opdracht om het strandpaviljoen te ontwerpen met als randvoorwaarde dat begin april 2020 de sleutel overhandigd moet worden. Het Strandpaviljoen moet tijdig open kunnen zijn voor de Grandprix.

Onderscheidende aanpak

Door de SASbv onderscheiden aanpak van ervaren en gedreven, praktijk gewortelde, denkers en de korte lijnen hebben het mogelijk gemaakt dit project in de korte tijd tot een succes te maken. De korte lijnen zijn in dit geval de nauwe samenwerking van de bouwkundig ontwerper en de constructeur. Omdat beide gedreven medewerkers van SASbv zijn en bij elkaar in dezelfde ruimte zitten is het afstemmen van het ontwerp op de eisen van de klant snel geregeld.

De uitdaging

Een van de leuke uitdagingen in dit project was toch wel dat het paviljoen in elementen opgebouwd moest worden. De elementen zijn voorzien van binnen- en buitenplaat zodat een modulair systeem ontstaat dat zeer snel opgebouwd kan worden maar ook weer eenvoudig afgebroken en opgeslagen kan worden.

Corendon strandpaviljoen Zandvoort Tesco modules

De werkmethode

Het bouwkundige ontwerp is opgezet in Autocad, dit soort kleinere projecten met zeer korte doorlooptijd, vraagt om een beproefde aanpak. Door het gebruik van templates en blocks kan ook in 2D snel ontworpen worden.  Voor het bereken van staalconstructies maken we bij SASbv gebruik van het AxisVM 3D rekensysteem. Het model wordt in 3D opgezet en doorgerekend daarna kan het model geëxporteerd worden als IFC bestand. Het IFC bestand importeren we in Tekla alwaar de 3D modelleur de constructie verder uitwerkt voor productie. Door het hergebruik van informatie pakken we hier veel tijdswinst en wordt het mogelijk om de korte doorlooptijden te halen.

Het resultaat

Als resultaat van onze inspanningen hebben we binnen het korte tijdsbestek een modulaire constructie geleverd en weer een terugkerende klant tevreden gemaakt.

Corendon beachclub het strandpaviljoen klaar en in gebruik