Opgravingen bij Igesz in Schagen


In opdracht van Hutten Metaal Staalbouw BV werken wij aan de verbouwing van het Igesz Hotel in Schagen. Wij zijn nog volop bezig met het uitwerken van de werkplaatstekeningen en productieaansturing. Op de bouwplaats zijn ze al druk bezig de sloop van het bestaande pand.

Afbeelding van de graafwerkzaamheden – Noord Hollands Dagblad

Tijdens de sloopwerkzaamheden zijn de resten van de slotgracht en paardenstal gevonden. De slotgracht en paardenstal (met mestgootje) maakten deel uit van de 16e eeuwse voorburcht van het Schager Kasteel. In de Schager Courant is hierover een mooi artikel gepubliceerd.

3D Tekla model van Hotel Igisz in Schagen

Productielijn in opdracht van PROZEE.

Prozee Techno Service BV is begonnen met de heiwerkzaamheden voor een productielijn uitbreiding bij een grote smeermiddelen producent. Totaal 29 palen van 20 meter gaan de grond in voor de lekbak, fundering en staalconstructie om twee nieuwe vetketels te dragen.

SASbv werkt aan het 3D Tekla model om de productie aan te sturen voor de fabricage van de staalconstructie die de productielijn gaat dragen.

Voor dit project is gebruik gemaakt van een 3D scan van de bestaande situatie.

Het is altijd een uitdaging om een nieuwe constructie te plaatsen in een bestaande situatie. De 3D scantechniek kan daar in bijdragen en soms is het voor de uitvoering belangrijk om zelf ter plekken de situatie te bekijken.

3D detail van staalconstructie in Tekla 2018